Keijun Varjo

Keijun varjo

Apua vihaan ja väkivaltaan
 

Keittääkö sinulla joskus yli? Oletko huolestunut omista tunteistasi? Aiheuttaako väkivaltainen käyttäytyminen itsessäsi tai toisissa pahaa oloa?

​Tiesitkö, että tyttöjen ja nuorten naisten väkivalta on tavallista? Se voi kohdistua itseen tai toiseen. Väkivalta voi olla esimerkiksi lyömistä, potkimista, huutamista, uhkailua, syyttelyä, kiusaamista, ulkopuolelle jättämistä, itsensä rankaisua, viiltelyä, itseinhoa ja vihapuhetta. Väkivalta satuttaa aina molempia – kohdetta ja tekijää.  

Maria Akatemian ja Tyttöjen Talojen Keijun varjo -toiminta antaa apua ja tukea 15–28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Tampereen Tyttöjen Taloilla alkaa lokakuussa 2019 tunneryhmä. 

 

Tunneryhmä
Haudotko hankalia tunteita? Panttaatko pahaa oloa? Tule mukaan Keijun varjo tunneryhmään!

Ryhmä kokoontuu Tampereen Tyttöjen Talolla (Pyhäjärvenkatu 1 B 1) tiistaisin 22.10. alkaen klo 15.00 -17.00 Ryhmä kokoontuu 12 viikon ajan ja mukaan mahtuu 8 osallistujaa. Esite löytyy täältä.

 

Kenelle?
Ryhmä on tarkoitettu 15 - 28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka haluavat oppia tunnistamaan ja hallitsemaan hankalia tunteitaan.

Mitä siellä tehdään?
Tunnetaitoryhmässä pohditaan omia fiiliksiä ja niiden vaikutusta käytökseen ja tehdään toiminnallisia harjoituksia. Tarkoituksena on helpottaa omaa pahaa oloa arjessa itsen ja muiden kanssa. Jokainen päättää, miten paljon itsestään kertoo ja ryhmä on luottamuksellinen.

Miksi kannattaa lähteä mukaan?
Ryhmään kannattaa osallistua, jos haluaa 

- ymmärtää itseään ja pahan olon syitä 

-saada tukea tunteiden tunnistamiseen, ilmaisuun ja hallintaan

- saada toimintamalleja hankalista tilanteista selviytymiseen 

- voida paremmin

 

Keijun varjo -chat

Keijun varjo -chat maanantaisin klo 15-17 ja torstaisin klo 14.30-16.30 osoitteessa keijunvarjo.fi

Tule juttelemaan, jos haluat pohtia, miten omien hankalien fiilisten kanssa voi tulla paremmin toimeen. Chat on luottamuksellinen, kahdenkeskinen ja toimii nimimerkillä.

 

Lisätiedot ja ryhmään ilmoittautuminen

Jenni Haapamäki p. 050 5668424 

jenni.haapamaki@setlementtitampere.fi tai 

 

Emmi Kyyhkynen p. 040 5548017

emmi.kyyhkynen@maria-akatemia.fi 

 

Sosiaalinen media (Facebook, Instagram ja Twitter) @KeijunVarjo!, keijunvarjo.fi

#kaikkeaeitarvitsemiettiäyksin

Keijun varjo -toiminta ehkäisee tyttöjen ja nuorten naisten väkivaltaa, vahvistaa tunteiden tunnistamisen taitoja ja tukee kehittymistä aikuisuuteen. Toiminta toteutetaan yhteistyössä Maria Akatemian, Helsingin, Espoon ja Tampereen Tyttöjen Talojen kanssa. Hankkeessa toteutetaan yksilö- ja vertaistoimintaa alueellisesti sekä koulutus- ja vaikutustyötä valtakunnallisesti.

Lisätietoja:

Siru Jokimies

Ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija, koordinaattori
Puh. 050 304 7455,
siru.jokimies@maria-akatemia.fi