Haemme uusia vapaaehtoisia!

31.5.2018

Kiinnostaako sinua vapaaehtoistoiminta tyttöjen ja nuorten naisten parissa? Tampereen Tyttöjen Talo järjestää syksyllä 2018 uusille vapaaehtoisille peruskoulutuksen!

 

Tyttöjen Talon vapaaehtoiset ovat aikuisia naisia, joita yhdistää kiinnostus tukea eri-ikäisiä tyttöjä erilaisissa elämäntilanteissa. Tyttöjen Talon vapaaehtoisen tärkein tehtävä on olla läsnä ja kuunnella, sekä toimia aikuisena roolimallina nuorille. Tyttöjen Talon työntekijät ohjaavat ja tukevat vapaaehtoisten toimintaa.

 

Avoimessa toiminnassa vapaaehtoiset ovat läsnä Talon arjessa kuunnellen ja keskustellen. He voivat myös esimerkiksi osallistua tyttöjen kanssa ruuanlaittoon, askarteluun, pelien pelailuun sekä auttavat tarvittaessa läksyjen teossa. Vapaaehtoiset voivat ohjata myös erilaisia harrastuksellisia tyttöryhmiä.

 

HUOM! Pitkäaikainen vapaaehtoisemme, joka on tukiopettanut matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa jäi vapaaehtoisremmistä pois. Etsimme siis näitä aineita osaavaa ja opettavaa vapaaehtoista (esim. eläköitynyt opettaja…)! Myös kieltenopettajalle tarvetta (EN, RU)!

 

Edellytyksenä vapaaehtoisena toimimiselle on vähintään 21 vuoden ikä sekä osallistuminen Tyttöjen Talon vapaaehtoiskoulutukseen. Vapaaehtoiset valitaan haastattelujen perusteella. Koulutus kestää yhteensä 12 tuntia. Syksyn 2018 peruskoulutuksen päivät ovat:

·        perjantai 31.8. klo 17-20

·        lauantai 1.9. klo 10-16

·        keskiviikko 5.9. klo 17-20

 

Vapaaehtoisille järjestetään työnohjauksellisia tapaamisia, jatkokoulutusta sekä yhteisiä virkistysiltoja.


Jos kiinnostuit Tyttöjen Talon vapaaehtoistoiminnasta, otathan yhteyttä Tyttöjen Talon yksikönjohtaja Pirita Setälään,

pirita.setala(at)setlementtitampere.fi tai 040-506 5377.

Pirita lomailee 14.6.-22.7.2018 välisen ajan, sinä aikana hänelle voi lähettää sähköpostia.

 

Aurinkoista kesää!

Toivottaa, Tyttöjen Talon porukka